Momenteel zijn we nog volop bezig met het uitwerken van deze webshop specifiek voor uitvaartbloemen van Bloemsierkunst Guylène.

Onze excuses hiervoor, u kan misschien wel reeds uw keuze maken in onze  algemene webshop via deze link.

Rouwstukken

Rouwstukken of rouwgerbes zijn bloemstukken die worden gebruikt bij begrafenissen of crematies om respect en sympathie te tonen aan de overledene en zijn of haar familieleden. 

De keuze van bloemen en kleuren kan afhangen van de persoonlijke voorkeur van de overledene of zijn of haar familie, of van de symboliek van de bloemen.
Wit is traditioneel gezien de meest gekozen kleur voor rouwstukken, omdat het staat voor zuiverheid, rust en vrede. Andere veelgebruikte kleuren zijn rood, als symbool van liefde en respect, en geel, als symbool van vriendschap en verbondenheid. Roze is ook steeds meer in opkomst als kleur voor rouwstukken. Roze staat voor tederheid, liefde en respect en wordt vaak gebruikt bij uitvaarten van jonge vrouwen of meisjes.
Rouwstukken kunnen verschillende vormen hebben, zoals een kistbedekking, een biedermeier of een druppelvorm. De grootte en complexiteit van het rouwstuk kan ook variëren, afhankelijk van de wensen en budget van de klant.